Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Załóż konto
Masło Klarowane Ghee BIO - zdjęcie produktu

Masło Klarowane Ghee BIO

Nadaje się dla wegetarian VEGE: tak Nadaje się dla wegan VEGAN: nie Rodzaj uprawy: bio Typ / postać: olej / masło Zastosowanie: żywność
Ceny dostępne tylko dla użytkowników zalogowanych.
Opis produktu
Opinie
Masło Klarowane Ghee BIO

Masło Klarowane Ghee BIO firmy NatVita to certyfikowane, ekologiczne Ghee, poddawane długiemu procesowi klarowania, by usunąć z niego precyzyjnie m.in. kazeinę i laktozę. Charakteryzuje się delikatnym, orzechowym aromatem i smakiem. Usunięte frakcje białkowe oraz woda z masła Ghee powoduje, że nadaje się świetnie do kuchni, w tym również do obróbek termicznych.

Masło klarowane Ghee BIO charakteryzuje się bardzo wysoką temperaturą dymienia, ponad 250°C. Z tego powodu jako jeden z niewielu tłuszczy nadaje się do smażenia, duszenia, czy pieczenia w wysokich temperaturach. W swoim składzie zawiera witaminy: A, z grupy B, D, E i K, kwasy tłuszczowe nasycone, nienasycone (oleinowy, linolowy, alfa-linolenowy czy eikozapentaenowy).

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

Składniki: 100% Bio masło Ghee.

Średnia wartość odżywcza w    100 g produktu:   %RWS* 
Wartość energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal    13.8 %
Tłuszcz: 99.5 g 0.4 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:   65 g 0.5 %
Węglowodany: 0.1 g 18 %
- w tym cukry: 0.1 g 11.9 %
Błonnik: 0 g -
Białko: 0.1 g 7.4 %
Sól: 0 g 0 %

Propozycja użycia: do jedzenia na zimno, smażenia, gotowania, duszenia.

Przechowywanie: 2-6°C.

dodaj opinię o produkcie

Otrzymuj informację o nowościach i wyprzedażach

Możesz zrezygnować w każdej chwili. Po więcej informacji zapraszamy do naszej polityki prywatności.

UWAGA! Korzystasz z bardzo starej przeglądarki!

Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.

Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.

close