Stewia pastylki
Słodzik oparty na bazie naturalnych glikozydów stewiolowych rośliny Stevia rebaudiana, to idealny sposób na osłodzenie zimnych oraz gorących napojów, między innymi kawy i herbaty.
Indianie Guarani pochodzący z Paragwaju używają rośliny Stevia rebaudiana, którą nazywają "słodkim ziołem" ze względu na jej smak.
Stewia to roślina, która w wielu krajach Ameryki Południowej oraz Azji stosowana jest jako naturalny słodzik. W przeciwieństwie do powszechnie używanego w Europie cukru, stevia jest bezkaloryczna. Stewia to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mogą używać cukru.
Stevia Rebaudiana bertoni jest aż 30 razy słodsza od cukru.
Słodzenie za pomocą stewii jest od kilkudziesięciu lat popularne w całej Azji, szczególnie w Japonii, gdzie stewia jest coraz częściej zamiennikiem cukru. W Unii Europejskiej stewia została zatwierdzona do stosowania jako dodatek do żywności (w tym także w Polsce) od grudnia 2011 roku (Rozporządzenie Komisji (UE) nr 1131/2011 z dnia 11 listopada 2011 r.).
Składniki (1 pastylka 60 mg): substancja słodząca: izomalt, glikozydy stewiolowe; środek spulchniający: wodorowęglan sodu; regulator kwasowości: kwas winowy; l-leucyna.
| Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
| Wartość energetyczna: | 209 kJ / 50 kcal | 3.0 % |
| Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
| Węglowodany: | 55 g | 21.15 % |
| - w tym cukry: | 0 g | 0 % |
| - w tym polialkohole: | 55 g | - |
| Błonnik: | - | - |
| Białko: | 1.5 g | 3.0 % |
| Sól: | 5.5 g | 91.67 % |
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: 1 lub 2 pastylki dodać do napoju lub żywności. Do pieczenia, gotowania.
Uwagi: Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.
Kraj pochodzenia - Paragwaj
Stewia w płynie
Stewia w płynie z aromatem waniliowym
Erytrytol Mix + Stewia ekstrakt 95%
Bądź na bieżąco
Równowaga Omega 3, 6 i 9 - dlaczego proporcje są ważniejsze niż ilość?
Tłuszcze w diecie to temat, który od lat budzi wiele emocji, jednak kluczem do dobrego samopoczucia nie jest ich całkowita eliminacja, ale świadomy i odpowiedni dobór.
- Kwasy Omega-3 są uznawane za niezbędne dla funkcjonowania organizmu, a ich niedobór w standardowej diecie jest powszechnym zjawiskiem.
- Nadmiar kwasów Omega-6, obecny w przetworzonej żywności, może zaburzać naturalną równowagę organizmu, dlatego tak istotna jest kontrola ich spożycia.
- Właściwa proporcja między kwasami tłuszczowymi jest fundamentem, na którym buduje się zdrowe nawyki żywieniowe.
W tym artykule wyjaśnimy, dlaczego w świecie naturalnych olejów i żywności to właśnie proporcje decydują o realnych korzyściach dla Twojego organizmu, i jak możesz zadbać o ten balans każdego dnia.
L-Glicyna: Niezbędny aminokwas dla zdrowia mózgu, regeneracji i jakości snu
Jednym z najbardziej wszechstronnych, a jednocześnie niedocenianych aminokwasów, jest L-Glicyna. To najprostszy z aminokwasów, który pełni w organizmie zadziwiająco złożone i kluczowe role.
- L-Glicyna to fundamentalny budulec białek, niezbędny do produkcji kolagenu, glutationu i kreatyny.
- Pełni funkcję neuroprzekaźnika hamującego w mózgu, przez co wpływa na jakość snu i zdolność do wyciszenia.
- Wspiera regenerację organizmu, zdrowie stawów, a także odgrywa rolę w regulacji poziomu cukru we krwi.
Poniżej przedstawiamy, jak potężny wpływ na Twoje zdrowie ma ten pozornie prosty związek.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Polska
Napisz do nas:
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.


