Jądra Pestek Moreli
Morela pospolita lub zwyczajna (Prunus armeniaca L.) to roślina wieloletnia z rodziny różowatych. Pochodzi z Azji, rośnie m.in. w Kirgistanie, Chinach i Korei, sztucznie wprowadzona, rośnie dziko również w Japonii. Finalnie spotkać możemy ją również w Polsce.
Spożycie nadmiernej ilości pestek moreli może prowadzić do ciężkiego zatrucia, a nawet śmierci.
Produkt zawiera naturalnie występującą amigdalinę, która w organizmie uwalnia cyjanowodór (substancję toksyczną).
Składniki: 100% pestki moreli gorzkiej (Prunus armeniaca L.)
Sposób spożycia: Zalecana dzienna porcja: 1–2 pestki (maksymalnie 1 g).
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji: maksymalnie 1–2 pestki dla osoby dorosłej.
Produkt nie jest odpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży, ani kobiet karmiących piersią.
Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety.
Nie stosować w celach leczniczych – nie zastępuje leczenia onkologicznego ani innego leczenia medycznego.
Zawartość cyjanowodoru nie przekracza maksymalnego dopuszczalnego poziomu ustalonego przez UE.
UWAGA: TOKSYCZNE PRZY NADMIERNYM SPOŻYCIU.
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
W razie wątpliwości dotyczących spożywania produktu skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Reishi BIO kapsułki 500mg
Spirulina BIO + Chlorella BIO tabletki 500mg
Reishi BIO grzyb mielony
Jądra Pestek Moreli BIO
Bądź na bieżąco
Równowaga Omega 3, 6 i 9 - dlaczego proporcje są ważniejsze niż ilość?
Tłuszcze w diecie to temat, który od lat budzi wiele emocji, jednak kluczem do dobrego samopoczucia nie jest ich całkowita eliminacja, ale świadomy i odpowiedni dobór.
- Kwasy Omega-3 są uznawane za niezbędne dla funkcjonowania organizmu, a ich niedobór w standardowej diecie jest powszechnym zjawiskiem.
- Nadmiar kwasów Omega-6, obecny w przetworzonej żywności, może zaburzać naturalną równowagę organizmu, dlatego tak istotna jest kontrola ich spożycia.
- Właściwa proporcja między kwasami tłuszczowymi jest fundamentem, na którym buduje się zdrowe nawyki żywieniowe.
W tym artykule wyjaśnimy, dlaczego w świecie naturalnych olejów i żywności to właśnie proporcje decydują o realnych korzyściach dla Twojego organizmu, i jak możesz zadbać o ten balans każdego dnia.
L-Glicyna: Niezbędny aminokwas dla zdrowia mózgu, regeneracji i jakości snu
Jednym z najbardziej wszechstronnych, a jednocześnie niedocenianych aminokwasów, jest L-Glicyna. To najprostszy z aminokwasów, który pełni w organizmie zadziwiająco złożone i kluczowe role.
- L-Glicyna to fundamentalny budulec białek, niezbędny do produkcji kolagenu, glutationu i kreatyny.
- Pełni funkcję neuroprzekaźnika hamującego w mózgu, przez co wpływa na jakość snu i zdolność do wyciszenia.
- Wspiera regenerację organizmu, zdrowie stawów, a także odgrywa rolę w regulacji poziomu cukru we krwi.
Poniżej przedstawiamy, jak potężny wpływ na Twoje zdrowie ma ten pozornie prosty związek.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Polska
Napisz do nas:
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.