Kolagen Muscle - peptydy, hydrolizat białek kolagenowych proszek
Proteina kolagenu poddana procesowi hydrolizy, która pod wpływem enzymów oraz wody zostaje rozbita na niskocząsteczkowe peptydy kolagenowe o średniej masie cząsteczkowej 3.5 kDa, dzięki czemu charakteryzuje się o wiele wyższą wchłanialnością niż typowe kolageny. Wpływa pozytywnie na budowę oraz utrzymanie masy mięśniowej, redukcję tkanki tłuszczowej oraz zmniejszenie ryzyka wystąpienia kontuzji.
Składniki: 100 % hydrolizowane białko kolagenowe wołowe o średniej masie cząstkowej 3.5 kDa (w tym: l-alanina, kwas l-asparaginowy, l-glicyna, l-hydroksylizyna, l-izoleucyna, l-metionina, l-prolina, l-treonina, l-walina, l-arginina, kwas l-glutaminowy, l-histydyna, l-hydroksyprolina, l-lizyna, l-fenyloalanina, l-seryna, l-tyrozyna, l-leucyna).
| Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
| Wartość energetyczna: | 1530 kJ / 360 kcal | 18.0 % |
| Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
| Węglowodany: | 0 g | 0 % |
| - w tym cukry: | 0 g | 0 % |
| Białko: | 91.0 g | 182.0 % |
| Sól: | 0.5 g | 8 % |
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: 15 g proszku dodać do wody, soku lub innego napoju, wymieszać i wypić.
Kolagen z Tołpygi Liofilizowany kapsułki 170mg
Kolagen z Tołpygi Liofilizowany + Bio Dzika Róża kapsułki 300mg
BŁONA SKORUPOWA ESM (membrana jaj kurzych) kapsułki 400mg
Bądź na bieżąco
Równowaga Omega 3, 6 i 9 - dlaczego proporcje są ważniejsze niż ilość?
Tłuszcze w diecie to temat, który od lat budzi wiele emocji, jednak kluczem do dobrego samopoczucia nie jest ich całkowita eliminacja, ale świadomy i odpowiedni dobór.
- Kwasy Omega-3 są uznawane za niezbędne dla funkcjonowania organizmu, a ich niedobór w standardowej diecie jest powszechnym zjawiskiem.
- Nadmiar kwasów Omega-6, obecny w przetworzonej żywności, może zaburzać naturalną równowagę organizmu, dlatego tak istotna jest kontrola ich spożycia.
- Właściwa proporcja między kwasami tłuszczowymi jest fundamentem, na którym buduje się zdrowe nawyki żywieniowe.
W tym artykule wyjaśnimy, dlaczego w świecie naturalnych olejów i żywności to właśnie proporcje decydują o realnych korzyściach dla Twojego organizmu, i jak możesz zadbać o ten balans każdego dnia.
L-Glicyna: Niezbędny aminokwas dla zdrowia mózgu, regeneracji i jakości snu
Jednym z najbardziej wszechstronnych, a jednocześnie niedocenianych aminokwasów, jest L-Glicyna. To najprostszy z aminokwasów, który pełni w organizmie zadziwiająco złożone i kluczowe role.
- L-Glicyna to fundamentalny budulec białek, niezbędny do produkcji kolagenu, glutationu i kreatyny.
- Pełni funkcję neuroprzekaźnika hamującego w mózgu, przez co wpływa na jakość snu i zdolność do wyciszenia.
- Wspiera regenerację organizmu, zdrowie stawów, a także odgrywa rolę w regulacji poziomu cukru we krwi.
Poniżej przedstawiamy, jak potężny wpływ na Twoje zdrowie ma ten pozornie prosty związek.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Polska
Napisz do nas:
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.