Catuaba kora mielona
Catuaba to kora z drzewa Trichilia catigua. Produkt ten pochodzi z Brazylii. Początkowo stosowany był przez Indian z plemienia o nazwie Tupi. Wraz z upływem czasu produkt staje się coraz bardziej popularny na całym świecie.
Catuaba kora mielona – pochodzenie
Catuaba to kora z drzewa Trichilia catigua. Produkt ten pochodzi z Brazylii. Początkowo stosowany był przez Indian z plemienia o nazwie Tupi. Wraz z upływem czasu produkt staje się coraz bardziej popularny na całym świecie.
Catuaba kora mielona – stosowanie
Produkt przeznaczony do picia w formie naparu. 1 łyżeczkę Catuaba kora mielona należy zalać szklanką wody, a następnie zagotować pod przykryciem przez około 5 minut. Po tym czasie odstawić do naciągnięcia na 10 minut. Zaleca się spożywanie 3 razy dziennie.
Składniki: 100 % catuaba (Erythroxylum catuaba) kora mielona.
Propozycja podania: 1 płaską łyżeczkę proszku, wymieszać w szklance z wodą lub gotować przez 5 minut, następnie pozostawić pod przykryciem na 10 minut, odcedzić i wypić. Pić 3 razy dziennie.
Catuaba kora pocięta
Catuaba kapsułki 465mg
Arcydzięgiel Chiński korzeń pocięty
Bądź na bieżąco
Równowaga Omega 3, 6 i 9 - dlaczego proporcje są ważniejsze niż ilość?
Tłuszcze w diecie to temat, który od lat budzi wiele emocji, jednak kluczem do dobrego samopoczucia nie jest ich całkowita eliminacja, ale świadomy i odpowiedni dobór.
- Kwasy Omega-3 są uznawane za niezbędne dla funkcjonowania organizmu, a ich niedobór w standardowej diecie jest powszechnym zjawiskiem.
- Nadmiar kwasów Omega-6, obecny w przetworzonej żywności, może zaburzać naturalną równowagę organizmu, dlatego tak istotna jest kontrola ich spożycia.
- Właściwa proporcja między kwasami tłuszczowymi jest fundamentem, na którym buduje się zdrowe nawyki żywieniowe.
W tym artykule wyjaśnimy, dlaczego w świecie naturalnych olejów i żywności to właśnie proporcje decydują o realnych korzyściach dla Twojego organizmu, i jak możesz zadbać o ten balans każdego dnia.
L-Glicyna: Niezbędny aminokwas dla zdrowia mózgu, regeneracji i jakości snu
Jednym z najbardziej wszechstronnych, a jednocześnie niedocenianych aminokwasów, jest L-Glicyna. To najprostszy z aminokwasów, który pełni w organizmie zadziwiająco złożone i kluczowe role.
- L-Glicyna to fundamentalny budulec białek, niezbędny do produkcji kolagenu, glutationu i kreatyny.
- Pełni funkcję neuroprzekaźnika hamującego w mózgu, przez co wpływa na jakość snu i zdolność do wyciszenia.
- Wspiera regenerację organizmu, zdrowie stawów, a także odgrywa rolę w regulacji poziomu cukru we krwi.
Poniżej przedstawiamy, jak potężny wpływ na Twoje zdrowie ma ten pozornie prosty związek.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Polska
Napisz do nas:
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.