Sok z 4 zbóż i lucerny BIO w proszku

Wytłoczony sok poddany opatentowanemu, niezwykle delikatnemu procesowi suszenia w temperaturze między 4 °C a 30 °C przy jednoczesnym wykluczeniu tlenu. Podczas procesu suszenia bioaktywne odwodnienie tworzy silne powłoki ochronne wokół poszczególnych cząstek, co chroni i zachowuje składniki odżywcze, kolor oraz smak.
Proces gwarantuje bardzo łatwą strawność i wysoką dostępność składników odżywczych dla organizmu. Dzięki zastosowaniu czystego soku otrzymywana jest wysoka gęstość składników odżywczych. Jest to produkt surowy (RAW), koszerny, halal, vegan, bez GMO. Do produkcji użyto cztery wyselekcjonowane, organiczne zboża: jęczmień, kamut, owies, pszenica oraz lucernę. Przeznaczany jest również wyższy nakład pracy przy przechowywaniu surowca w celu utrzymania wysokiej jakości produktu, tak jak podczas produkcji, by zachować m.in. wrażliwe na temperaturę witaminy.
Składniki: 20 % Bio sok z młodego jęczmienia*, 20 % Bio sok z kamutu*, 20 % Bio sok z owsa*, 20 % Bio sok z pszenicy*, 20 % Bio sok z lucerny*.
*sproszkowany
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 5 g (10 ml według załączonej miarki) proszku wymieszać w szklance letniej wody, w soku owocowym, warzywnym lub np. napoju mlecznym. Wypić przed posiłkiem.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: |
% RWS * |
Bio sok z młodego jęczmienia sproszkowany - 1000 mg | - |
Bio sok z kamutu sproszkowany - 1000 mg | - |
Bio sok z owsa sproszkowany - 1000 mg | - |
Bio sok z pszenicy sproszkowany - 1000 mg | - |
Bio sok z lucerny sproszkowany - 1000 mg | - |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Przechowywać w ciemnym, suchym, chłodnym (10 °C - 25 °C) miejscu, w szczelnie zakręconym pojemniku, niedostępnym dla małych dzieci. Nie pozostawiać produktu z odkręconym wieczkiem.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Polska
Napisz do nas:
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.