Maca BIO RAW czerwona mielona

Maca jest warzywem rosnącym głównie w Peru, wysoko w Andach. Najbardziej pożądaną częścią tej rośliny jest korzeń. Z wyglądu maca przypomina rzodkiewkę. Maca nazywana jest również trawą pieprzową lub peruwiańskim żeń-szeniem. Można spotkać kilka jej odmian, które różnią się m.in kolorem skórki, są to np. maca żółta, czerwona, czarna.
Maca czerwona charakteryzuje się orzechowym posmakiem i polecana jest szczególnie kobietom.
Składniki: 100 % Bio maca (Lepidium meyenii) RAW (surowa), czerwona, korzeń mielony.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1380 kJ / 327 kcal | 16.4 % |
Tłuszcz: | 0.8 g | 1.1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.2 g | 1.0 % |
Węglowodany: | 78.9 g | 30.4 % |
- w tym cukry: | 38.3 g | 42.6 % |
Białko: | 10 g | 20 % |
Sól: | < 0.1 g | < 1.7 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 1 gram (2ml) (zgodnie z załączoną miarką) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.
Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu:Bio maca czerwona korzeń mielony 2000 mg (- % RWS*).
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.

Tribulus terrestris pocięty

Żeń-Szeń koreański biały BIO kapsułki 500mg

Żeń-Szeń koreański czerwony kapsułki 500mg

Ashwagandha BIO mielona

Kalina Koralowa kora pocięta

Sarsaparilla korzeń pocięty

Shatavari Bio mielone

Shatavari Bio kapsułki 400mg

Tribulus Terrestris ekstrakt kapsułki 450mg

Żeń-Szeń koreański czerwony korzeń mielony

Maca BIO czerwona tabletki 500mg

Maca BIO żółta tabletki 500mg

Maca BIO RAW żółta mielona

Maca BIO RAW czarna mielona
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Polska
Napisz do nas:
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.