Chaga BIO grzyb mielony

Bio grzyb chaga (Inonotus obliquus) nazywany jest również grzybem nieśmiertelności lub darem boga. Wykorzystywany od lat przez Rosjan i Chińczyków. Występuje na pniach brzozy w chłodniejszych strefach klimatycznych.
Posiada więcej niż 2 % polisacharydów i wysoką zawartość błonnika.
Każda partia surowca przebadana na zawartość metali ciężkich.
Składniki: 100 % Bio chaga (Inonotus obliquus) owocnik mielony.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS*: |
Wartość energetyczna: | 814 kJ / 200 kcal | 9.9 % |
Tłuszcze: | 0.3 g | 0.4 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.2 g | 1 % |
Węglowodany: | 10.1 g | 3.8 % |
- w tym cukry: | 0 g | 0 % |
Błonnik: | 70.8 g | - |
Białko: | 3.9 g | 7.8 % |
Sól: | 0.025 g | 0.42 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: płaską łyżeczkę proszku wymieszać w szklance wody, stosować 2-3 razy dziennie. Można również przygotować wywar gotując 3 płaskie łyżeczki chagi w około 2 szklankach wody przez 15-30 minut, następnie wystudzić wywar, odcedzić i wypić w ciągu dnia. Surowiec można gotować kilkakrotnie.
Sposób przechowywania: w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Chaga grzyb mielony

Cordyceps Sinensis kapsułki 655mg
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Polska
Napisz do nas:
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.